الکل (Alcohol)
کلرین یا مواد کلردار (Chlorine and chlorine compounds)
فرم آلدهید (Formaldehyde)
گلوترآلدهید (Glutaraldehyde)
آب اکسیژنه (هیدروژن پراکسید Hydrogen peroxide.)
یدو فرم (Iodophors)
اورتو فتاآلدهید (Ortho-phthalaldehyde (OPA))
پر استیک اسید (Peracetic acid.)
در مورد مراقبت های بهداشتی ، “الکل” به دو ترکیب شیمیایی محلول در آب یعنی “اتیل الکل” و “ایزوپروپیل الکل” می توان اشاره کرد که عموماً از ویژگی های میکروب کش شناسایی می شوند. این الکل ها به سرعت باکتری کشند و همچنین سل ، قارچ کش و ویروس کش هستند اما اسپورهای باکتریایی را از بین نمی برند. فعالیت رده سمی آنها هنگام رقیق شدن زیر 50٪ به شدت کاهش می یابد و غلظت بهینه باکتری کش محلول 60٪ -90٪ در آب است.
الکل ها موجب دفع پروتئین و نایودی باکتری ها و ویروس ها می شوند. انواع میکروارگانیسم ها در دوره های مواجهه بسته به غلظت الکل از 10 – 1 ثانیه از بین می روند. در بررسی های انجام شده ایزوپروپیل الکل (ایزوپروپانول) کمی باکتری کشنده تر از اتیل الکل برای باکتری برای باکتری ارائوس و اشرشیا کلی بود.
متیل الکل (متانول) ضعیف ترین عمل ضد باکتریایی الکل ها را دارد و بنابراین به ندرت در مراقبت های بهداشتی استفاده می شود.
الکل اتیل ، با غلظت 80-60٪، یک عامل ضد ویروسی قوی است که همه ویروس های لیپوفیلیک (مانند تبخال ، و ویروس آنفلوانزا) و همچنین بسیاری از ویروس های آبگریز مانند آدنو ویروس ، انتروویروس ، رینو ویروس و روتا ویروس ها را غیرفعال می کند.